twitter facebook linkedin google+
Shoppingbag 0 items: € 0,00 Bekijk|Inhoud afrekenen
No 00100 Feestdagenpakket
5x N°37 TINTA RORIZ / TOURIGA NACIONAL
     Kleur: Rood
     Producent: Quinta da Casaboa
     Portugal

5x N°14 CHARDONNAY
     Kleur: Wit
     Producent: Les Vignobles Montagnac,
     Frankrijk

2x N°91 CAVA BRUT RESERVA
     Kleur: Wit
     Producent: Mas Codina
     Spanje
Prijs per pakket € 89,50
In shoppingbag
Proefnotitie Tinta Roriz / Touriga Nacional
Deze heerlijke Portugeese wijn is afkomstig van een klein familiebedrijf met wijngaarden rondom Lissabon en wordt gemaakt van de Tinta Roriz en Touriga Nacional druiven. De Tinta Roriz, ook wel Tempranillo genoemd geeft veel kleur en fruit aan de wijn terwijl de Touriga Nacional zorgt voor een typerende kruidigheid en soepele tannine. In de geur zijn, naast het rijpe, rode fruit, eigenschappen van nootmuskaat en kaneel waar te nemen. De smaak is zacht en filmend met een overvloed aan fruit zoals bramen en kersen. De afdronk is romig en intens met vriendelijke zuurtjes en verfijnde tannine. Perfect te combineren met geroosterde vleesgerechten maar ook stoofpotjes, wildgerechten en lamsvlees zijn goede begeleiders van deze aantrekkelijke wijn.

Chardonnay
Deze Zuid-Franse Chardonnay wordt gemaakt door Pierre Montagnac, een wijnproducent uit Bordeaux. De wijnproducent, met ook wijngaarden in het zuiden van Frankrijk, heeft het typische karakter van de Chardonnay goed weten te behouden. Doordat de wijn niet op eikenhouten vaten wordt gerijpt behoudt hij zijn frisse karakter. In de geur zijn eigenschappen van zuivel, noten, brood en exotisch fruit waar te nemen. De smaak is vol en romig maar elegant. In de afdronk komt het verfijnde, frisse zuurtje naar boven. De ideale wijn als aperitief op het terras of in combinatie met visgerechten. Deze wijn is nu goed op dronk en dient op ongeveer 10°C te worden geserveerd.

Cava Brut Reserva
De Heerlijke frisse Cava ,afkomstig uit de Penedès, de wijnstreek ten zuiden van Barcelona en de streek waar de Spaanse Cava’s vandaan komen. Deze Cava wordt gemaakt volgens de Méthode Traditionelle, dat wil zeggen dat de wijn op dezelfde manier wordt gemaakt als Champagne. De druiven die gebruikt zijn in deze Cava zijn Macabeu, Chardonnay, Parellada en Xarello. De gisting vindt gedeeltelijk op fles plaats waardoor er een natuurlijke, zachte "mousse” ontstaat. De Cava heeft een volle rijpe afdronk en is heerlijk als aperitief, te serveren op ongeveer 10°C. Deze Cava is nu op dronk maar ook nog enkele jaren te bewaren.